27 Nisan 2010 Salı

Yulafli, Gevrekli, Fistik Ezmeli Kurabiye

Yulafli, gevrekli Kurabiye10

Kurabiyeleri pisireli cok oldu. Hatta 3 saklama kabina bolup buzluga kaldirdim. Sonuncuyu dun cikardim misafirlerimiz icin. Bereketli kurabiyeler... Anladim ki yulaf ve fistik ezmesini birbirine cok yakistiriyorum. Ne mutlu bana ! :)

Yulafli,Gevrekli,Fistik Ezmeli Kurabiye
Kaynak: Better Homes and Gardens Dergisi
Gevrekli Tatlilar kategorisinde odul kazanan Marie McConnell'e ait bir tarif

24 adet kurabiye icin

115 gr.tereyagi, oda sicakliginda
1/2 su bardagi* fistik ezmesi
(*250 ml'lik su bardagi)
1 1/4 su bardagi seker
1/2 tatli kasigi karbonat
1/4 tatli kasigi tuz
1/4 su bardagi su
1 yumurta
1 yemek kasigi vanilya ozutu
1 1/2 su bardagi un
1 su bardagi yulaf ezmesi
1 su bardagi sutlu cikolata, kucuk parcalara ayrilmis
3 su bardagi yulafli gevrek

1. Firini 375 F derecede isitin. Buyuk bir karistirma kabinda tereyagi ve fistik ezmesini mikserin orta hizinda 30 saniye karistirin. Seker, karbonat ve tuz ekleyin. Malzeme karisana kadar cirpin sadece, fazla cirpmayin. Su, yumurta ve vanilya ozutunu, ardindan da unu ekleyin. (Gerekenden fazla cirpmamaya devam!) Mikserin karistirabilecegi kadar yulaf ezmesini ekledikten sonra, kalanini, cikolatalari , gevrekleri bir kasik yardimiyla ekleyin.

Yulafli, Gevrekli Kurabiye3

2. Harctan yemek kasigi dolusu alip tepsiye aralikli olarak dizin. Hafifce uzerlerine bastirarak duzlestirin. 10-12 dk kenarlari altin rengini alip kahverengiye donmeye basladigi zaman firindan alin. 5 dk tepside sogumaya birakin. Sonra da izgara uzerine alin, oda sicakligina gelene kadar bekletin. Hava almayan bir kapta 5 gun, buzlukta 3 ay saklanabilir.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder