27 Nisan 2010 Salı

elma reçeli



sayfamı ziyaret eden arkadaşlarıma güzel bir hafta diliyorum.
haftaya elma reçeli tarifi ile başlıyoruz.elma reçeli yaparken kızamık şekeri kullanmayı seviyorum.kızamık şekerinin içinde baharatlarıda olduğu için reçele hoş bir tat ve kokuda veriyor...rengi zaten bence muhteşem...siz ne dersiniz?



malzemelerimiz:

1 kğ yeşil elma
2 büyük parça kızamık şekeri (nöbet veya loğusa şekeride deniliyor)
1 kg toz şeker
3 su bardağı su
çay kaşığı ucu ile tereyağı (reçel kaynarken köpürmeyi önlüyor)
1/4 limon suyu

elmaların kabuklarını soyup kuşbaşı dilimliyoruz.
şeker,su ,kızamık şekeri,tereyağını tencereye alıp şerbetimizi kaynatıyoruz.yoğun bir kıvamı olduğunda elmaları ilave ediyoruz.karıştırıyoruz.şerbetimiz koyu kıvamlı içine elmaları ilave ettiğimizde elmalarda suyunu salıyor ve şerbet kıvamı dengeleniyor...
kısık ateşte elmalarımız hafif jöle gibi bir kıvam alana dek kaynatıyoruz.
ateşten almadan 1-2 dk.önce limon suyunu ekleyip kaynatıyoruz.
ateşten alıp sıcakken cam kavonaza dolduruyoruz.
reçeli kaynatırken kaşık ile şurubundan alın ve yüksekten akıtın .şerbet ip ip akıyorsa kıvamı olmuştur...
afiyet olsun...

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder