27 Nisan 2010 Salı

ÇİLEK SOSLU TATLI


Sizlere çok basit ve bir o kadar da güzel bir tarif vereceğim......Özellikle muhallebisi çok hafif ve lezzetli oluyor.....

MALZEMELER:

250 gr kedi dili
1 kg süt ( 1 su bardağı kedi dilini ıslatmak için)
1 yumurta
1 yemek kaşığı tereyağ
3 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
böğürtlen veya çilek



YAPILIŞI:

1) Kedi dili bisküvilerini 1 su bardağı sütün içine batırarak kabınızın altına dizin.
2) Kalan sütü,yumurtayı,şekeri,unu ve vanilyayı karıştırarak üzeri göz göz olana kadar pişirin. Tereyağını ekleyip karıştırarak altını söndürün.
3) Soğuyan muhallebiyi kedi dillerinin üzerine dökün.
4) Böğürtlenleri veya çileği rondoda püre yaparak muhallebinin üzerine dökün.Püre yaparken biraz pudra şekeride katabilirsiniz.

ister tek kişilik kuplarda ister bütün olarak borcamlarda servis yapabilirsiniz.
Arzu edersiniz kedi dili kullanmadan da sadece beyaz muhallebi ve çilek sosuyla servis yapabilirsiniz.

Afiyet bal şeker olsun.

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder