11 Ağustos 2009 Salı

TashMahal Otel Alacati


1864 yılında yapımı tamamlanan bina bölgesel mimar ve ustaların ellerinde titiz bir çalışma ile iki yılda restore edilmiş. Sahipleri tarafından size hoş bir dinlence keyfi yaşatacak ayrıntılar dikkate alınarak dekorasyonu tamamlanmış. Lezzetini uzun süre unutamayacağınız ege mutfağının eşsiz çeşitleri ile burası TashMahal Otel...Tash Mahal mutfağı ege yemeklerinden oluşuyor, ağırlıklı olarak zeytinyağlılar ve salatalar. Ama bayramlarda güneydoğu mutfağından yemekler de uygulanıyor. El açması antep baklavası gibi. Burada amaç yaptıkları şeyleri çok lezzetli yapmak ama ne yapılırsa yapılsın. Bunun için malzemelerin iyi olmasına çok önem veriliyor elbette hazırlanışına da. Böylelikle bir yiyen her ne yemişse bir daha unutamıyor. Cafe Tash Mahal'de nefis limonataları bahçelerindeki ağacın limonlarından hazırlanıyor. Bir de adadan gelen sakızla hazırlanan lezzetler var: Sakızlı muhallebi, sakızlı kurabiye ve sakız muhallebili kurabiye gibi. Misafirler bunları bir kez tadınca evlerine dönüşte, alıp yanlarında götürüyorlar. Tash Mahal mutfağının en özeli herhalde kahvaltısı, misafirleri evsahiplerine geribildirimlerinde daima kahvaltıyı unutamadıklarını ve çok beğendiklerini vurguluyorlar. Kahvaltıda pek çok lezzet sunuluyor ama öncelikle özel yapım taş sızma zeytinyağları, yağlı siyah ve çizik yeşil zeytinleri ikram ediyorlar. Ve bir diğer özel ürünleri güneşte pişirilmiş ve çoğunluğu bahçelerindeki meyvelerden kendi yapımları olan reçeller. Ve daha bir çok şey

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder