11 Ağustos 2009 Salı

Buse Çikilop




Doğumgünümüzdeki lezzetlerden biride bu nefis çikiloplardı.
MALZEMELER
3 Paket kakaolu bisküvi
Yarım su bardağı şeker
1 Su bardağı süt
3 Çorba kaşığı kakao
2 Paket vanilya
hindistan cevizi çekilmiş fıstık.
Bisküvileri iyice ufalıyoruz. Bir kabın içinde sütle şekeri şeker biraz eriyene kadar karıştırıyoruz. İçine vanilyaları katıp ufaladığımız bisküvilerin üzerine döküyoruz. Üzerine kakaoyu da ekliyoruz. Elimizle hamur kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz. Dolapta biraz 10-15 dk. dinlendirince daha kolay şekil alıyor. Şekil verdikten sonra h.cevizi ve fıstığa buluyoruz.Dolapta en az 1 saat bekleterek servis yapıyoruz
Not: bazen hamur kıvamı cıvık olabiliyor sütü az az eklemekte yada yedekte bisküvi bulundurmakta fayda var. Ama lezzeti perfect :)

Benzer Yazılar



0 yorum:

Yorum Gönder